11 причини за покупка на ново жилище в София през 2023

1. Ново жилище – нови възможности

Да се преместите в нов дом или в нов град е повод да научите повече за себе си. През 2023-та година предстоят множество промени и един от начините да ги посрещнете е да си намерите точната локация, в модерна сграда, заобиколени от множество възможности. В близост да са метро, парк, атрактивни места за почивка и забавление, за да релаксирате и преоткривате себе си. Магазините, градският транспорт и всичко от първа необходимост да се намира в близост, за да се фокусирате върху нещата, които обичате и  да разполагате с повече свободно време.

2. Създайте нови връзки

Новото място е и повод да се срещнете и с нови хора, да завържете нови запознанства и да създадете нови спомени. А защо и да не намерите нова работа или най-сетне да се отдадете на призванието си?

3. Станете независими

Ако вече обмисляте какво да добавите в списъка си с бъдещи постижения за следващата година, то да се отделите и да станете независими трябва да е едно от тях. Не отлагайте повече, нужна ви е единствено малко смелост да се изправите срещу непознатото. Вероятно смятате, че София и новото ви жилище ще ви накарат да се чувствате несигурни, но всеки ден ще имате възможност да откривате нови улици и сгради; да разширявате кръгозора си.

4. Открийте един нов свят

Покупката на ново жилище е възможност да се сблъскате със ситуации, за каквито дори не сте предполагали.  Строителството не се развива така бързо както новите технологии, но все още има с какво да ви очарова. Строгият инвеститорски контрол гарантира високото качество на строително-монтажните работи и на влаганите материали.

При новостроящите се сгради купувачът има пълен избор на етаж, изложение, размер на жилището и колкото по-рано се спрете на даден проект, толкова изборът на подходящ за Вас имот ще бъде по-голям.

 

5. Изградете мечтания дом

След като имате основите, купуването на ново жилище означава възможност да въплътите мечтите си в реалност – идеалния цвят на стените, визията ви за мебелите, цялостното усещане за интериора. Подберете перфектните материи за килимите и мокетите, изберете точните цветове за завесите и покривките – създайте място, в което можете да бъдете себе си.

6. Останете във форма

Ако карането на велосипед е важно за вас, независимо дали спортувате усилено, или предпочитате този вид хоби, през последните години в София бе изградена нова велоалейна мрежа, която обхваща почти цялата столица. По трасетата са разположени обекти за отдих, велогардероби и велостоянки. Велоалеите минават в близост до автобусни спирки и станциите на метрото, така че в случай на нужда да можете да се приберете у дома бързо и удобно.

7. Архитектурни забележителности

Храм-паметникът „Александър Невски“, Централни софийски хали, Военния клуб, Княжеския дворец, Столична библиотека и всеки възможен музей в столицата са отлична възможност да научите нещо ново и да прекарате приятно с близки и приятели.

8. Улеснено паркиране

Ако има нещо, с което София е всеобщо известна, това е проблемът с паркирането. Различни зони, различни часове и правила; липса на паркоместа, може да обикаляте до безкрай по улички и да се взирате в знаците за движение за еднопосочни улици, задънени и забранени. Може да избегнете това, ако предварително съобразите местоположението на вашето ново жилище. Да е в близост до метро – така спестявате време от висене в задръствания, нямате нужда от паркомясто, с точност знаете времето си на пристигане, с една дума на 10 – 20мин. сте от всяка точка на града. Ако съобразите да имате в близост хранителни магазини, аптеки, поне една детска ясла, градина или училище, значи Ви сте открили всичко необходимо за един по-добър начин на живот.

9. Домът е там, където сте вие

Новото жилище е като нов чифт обувки – можете да разгледате множество варианти, но когато се почувствате у дома – удобно и сигурно – сте взели правилното решение.

10. Всички пътища водят към София

С каквото и да се занимавате, каквито и интереси да имате, София е мястото, където всичко се случва. А новото жилище в новопостроен комплекс ви предлага всичко това плюс комфорт.

11. Спокойствие и уединение

Новите сгради в София се отличават със своите удобства и непристъпност. Местоположението им позволява да се радвате на преимуществата на големия град, като в същото време се радвате на спокойствие и тишина. Комплексите са достатъчно просторни, за да предложат множество варианти за жилище – от едностайни до четиристайни апартаменти, мезонети, студиа, ателиета и дори помещения за търговски обекти. Градините изобилстват от зеленина и цветове, има детски площадки, фонтани и алеи. А черешката на тортата е спиращата дъха гледка към Витоша планина.