Манастирски ливади – Изток

За проекта

АРИКА е модерна жилищна сграда с елегантна и стилна архитектура с 53 апартамента - двустайни, тристайни и многостайни апартаменти с две подземени нива за паркоместа, гаражи, складове.

АРИКА е най-новият проект в портфолиото на ЕМБЛЕМА.

Проектът се намира в град София, кв. Манастирски ливади – Изток, в близост до знакови бизнес и търговски центрове, разположени в района на бул. България.

Концепцията е вдъхновена от желанието на съвременните градски хора да живеят в хармония с природата, естествената зелена растителност, близостта до парк и Витоша планина. Тиха и спокойна атмосфера, далеч от индустриални обекти, съчетана с удобствата на съвременната градска инфраструктура – велоалеи, градски транспорт, здравни заведения и големи търговски центрове. Едновременно с това новият ни проект е разположен в комуникативна среда с бърз достъп до Околовръстен път и бул. България. АРИКА предлага много удобства за активен социален живот, както и възможност да се уединиш от забързания пулс на живота в града.

Жилищната сграда има елегантен екстериор, който се съобразява с бъдещия Линеен парк „Манастирски Ливади – Изток“ и характерната за района планинска панорама. Още с влизането в сградата се усеща цялостната концепция на проекта. Фоайето придава пространство и въздух, а естествените материали определят силуета на АРИКА.

Изчистената, модерна архитектура е изработена на принципа „дизайнът следва функцията“ с идея за устойчивост във времето, а проектираните жилища осигуряват усещане за изключителност на своите бъдещи обитатели, каквото само бутиковият дом, може да предаде.

Фасадите са решени така, че да осигурят максимална осветеност в домовете и общите части на сградата, като същевременно предоставят подходящ климатичен комфорт за своите обитатели.

Сградата е проектирана с две подземни нива, в които се намират 37 паркоместа, 21 гаражa и складове, а над терена се издигат 10 етажа, на които са разположени 53 жилищни обекта –двустайни, тристайни и многостайни апартаменти. Разпределенията предоставят оптимална възможност за проектиране и подредба на интериора, а просторните дневни и спални помещения предлагат комфорт и уют. Панорамните прозорци разкриват великолепни гледки към градския пейзаж и планината.

Както и в предходните проекти на компанията, съобразяваме предвидените материали със заобикалящата среда и климатичните условия в района, като основният принцип е постигане на високо качество при изпълнението на проекта.

АРИКА отразява ценностите и желанията на нашите клиенти. Именно това е мисията ни - всяко едно жилище да заживее своя живот, съобразен с ритъма на неговите обитатели.

Повече от 20 години ние създаваме съвременни домове с високо качество и добавена стойност. Стремим се проектите ни да носят уникална жизнена среда, съчетана със стил, следвайки високи стандарти при изпълнение, с прецизност към детайла, и лично отношение към Вас.